Senior lessen 

Voor de oudere bevolking is fit blijven essentieel. Maar zoveel vormen van lichaamsbeweging kunnen moeilijk zijn voor de lichamen van oudere volwassenen. Pilates is een van de beste manieren voor oudere volwassenen gezond te blijven.

Reformer Chair Senior Les  

Deze lessen voor oudere volwassenen zijn prachtig omdat het mogelijk is met een relatief lichte weerstand (veren) te beginnen voor het werk van stabiliteit en balans in tegenstelling tot sommige fitnessapparatuur, waarbij zelfs het lichtste gewicht op het rek misschien te veel voor hen.

Daarna kunnen we ook intensiever richting krachttraining gaan werken. De combinatie maakt de les uitdagend!!

Voordelen;

Pilates is een van de beste manieren voor oudere volwassenen gezond te blijven. Hier de voordelen:

  • kwaliteit van de bewegingen met de focus op de juist houding;
  • het bouwen van een sterke en flexibele lichaam;
  • speciale aandacht aan wervelkolom, nek en schoulders, heupen en voeten;
  • Pilates verhoogt stabiliteit, mobiliteit, controle, balans en coordinatie; 
  • verhoogt ook de kracht en flexibiliteit in zowel de romp als de benen en armen, wat een positief effect heeft op de balans.

Als je een oudere volwassene bent en al een tijdje niet hebt geoefend, is Pilates een veilige manier om een ​​trainingsprogramma opnieuw te starten.

“ Al vanaf het begin van Studio M Pilates 2009 in Badhoevedorp ben ik deelnemer, eerst bij de matlessen en al gauw bij de Pilates Reformer lessen.  Door de artrose met veel pijn in vooral de schouders, knieën en rug, was ik geneigd niet meer of zo weinig mogelijk te bewegen. De gewrichten en spieren verstijfden en werden slap. 

Door het trainen met de Pilates Reformer worden alle gewrichten en alle, ook de onderliggende spieren in het lichaam, aangepakt, waardoor de verstijving van de gewrichten en spieren vermindert, de bewegingen weer soepel worden en daardoor de pijnen verdwijnen. De Pilates Reformer zorgt er bij mij voor dat ik in beweging blijf! “

Monique Berends – 79 jaar

Deze website maakt gebruik van cookies volgens ons privacybeleid. U gaat ermee akkoord door de website verder te gebruiken.

Privacy policy