“ Pilates develops the body uniformly, corrects wrong postures, restores physical vitality, invigorates the mind and elevates the spirit.” — JOSEPH PILATES

Over Pilates

Pilates is een holistisch oefensysteem gebaseerd op de filosofie en de leer van Joseph Pilates. De gecontroleerde vloeiende bewegingen worden uitgevoerd vanuit een sterke en stabiele kern met de nadruk op de balans tussen kracht en flexibiliteit. Het hele lichaam wordt steeds uitgedaagd om te bewegen/fysieke inspanning te leveren met een bewuste ademhaling, coordinatie en evenwicht.

De kwaliteit van uitvoering van de oefening gaat boven de kwantiteit van de herhalingen.

De oefeningen worden uitgevoerd ofwel op de mat of met gespecialiseerde apparatuur (bijvoorbeeld Reformer, Cadillac, Barrels, Stability Chair). Deze apparatuur maakt gebruik van weerstand gecreeerd door spiralen/veren ter ondersteuning voor het versterken en uitdagen van het lichaam.

Voor wie is pilates?

Pilates is een zeer veilige en effectieve vorm van bewegen geschikt voor iedereen van alle leeftijden en fitnessniveaus.

Pilates is geschikt voor iedereen ongeacht leeftijd, fitheidsniveau of ervaring. Voor senioren, zwangeren, atleten, dansers, tieners, tot mensen met blessures/chronische pijn.

Voordelen;

Als je regelmatig traint, kan Pilates geweldige resultaten opleveren:

•   Verbetering van de lichaamshouding
•   Sterkere en soepelere wervelkolom, dus minder kans op rug- en nekklachten
•   Sterkere spieren rondom het bekken (billen, onderrug, bovenbeen) en schouders
•   Balans van de gehele lichaamskracht met flexibiliteit en mobiliteit
•   Verhogen van het energie niveau en mentale focus
•   Verbeteren van de bloedcirculatie
•   Verlichten van stress
•   Voorkomen van blessures
•   Boost lichaams-bewustzijn en zelfvertrouwen
•   Verbeteren van prestaties voor atleten, dansers en andere activiteiten

Er zijn goede redenen om te beginnen. Neem de stap en doe ook mee! 

Geschiedenis van Pilates

De Pilates-oefenmethode vindt zijn oorsprong in het werk van Joseph Pilates, die werd geboren in 1880 nabij Düsseldorf, Duitsland. Hij was een broos kind en keerde zich naar fysieke fitnessprogramma’s om zijn lichaamsbeeld te verbeteren, werd een fervent sportman en ontwikkelde talenten in sporten zo gevarieerd als duiken, gymnastiek en boksen.

Geïnterneerd in de oorlogsjaren vanwege zijn nationaliteit, ontwikkelde hij een fitnessprogramma voor zijn mede-geïnterneerden om hun gezondheids- en fitnessniveau te handhaven terwijl ze in opsluiting werden gehouden.

Deze website maakt gebruik van cookies volgens ons privacybeleid. U gaat ermee akkoord door de website verder te gebruiken.

Privacy policy