Pilates develops the body uniformly, corrects wrong postures, restores physical vitality, invigorates the mind and elevates the spirit.” — JOSEPH PILATES

Over Pilates

Pilates is een holistisch oefensysteem gebaseerd op de filosofie en de leer van Joseph Pilates. De gecontroleerde vloeiende bewegingen worden uitgevoerd vanuit een sterke en stabiele kern met de nadruk op de balans tussen kracht en flexibiliteit. Het hele lichaam wordt steeds uitgedaagd om te bewegen en fysieke inspanning te leveren met een bewuste ademhaling, coördinatie en evenwicht.

De kwaliteit van de uitvoering van de oefening is belangrijker dan de hoeveelheid van de herhalingen.

De oefeningen worden uitgevoerd ofwel op een mat of met gespecialiseerde apparatuur (bijvoorbeeld Reformer, Cadillac, Barrels, Stability Chair). Deze apparatuur maakt gebruik van weerstand door spiralen/veren ter ondersteuning voor het versterken en uitdagen van het lichaam.

Voor wie is pilates?

Pilates is een zeer veilige en effectieve vorm van bewegen geschikt voor iedereen van alle leeftijden en fitnessniveaus.

Pilates is geschikt voor iedereen ongeacht leeftijd, fitheidsniveau of ervaring. Voor tieners tot senioren. Voor atleten en dansers. Maar ook voor zwangeren, mensen met blessures en/of chronische pijn.

Voordelen;

Als je regelmatig traint, kan Pilates geweldige resultaten opleveren:

•   Verbetering van de lichaamshouding
•   Sterke en soepele wervelkolom, dus minder kans op rug- en nekklachten
•   Sterke spieren rondom de bekken (billen, onderrug, bovenbenen)
•   Balans van kracht, flexibiliteit en mobiliteit
•   Verhogen van het energieniveau en focus
•   Verbeteren van de bloedcirculatie
•   Verlichten van stress
•   Voorkomen van blessures
•   Boost lichaam bewustzijn en zelfvertrouwen
•   Verbeteren van prestaties voor atleten, dansers en andere sporten

Er zijn genoeg redenen om te beginnen. Neem de stap en doe ook mee! 

Geschiedenis van Pilates

De Pilates-oefenmethode is ontwikkeld door Joseph Pilates, die werd geboren in 1880 nabij Düsseldorf, Duitsland. Hij was een broos kind en wilde sterker en gezonder worden. In zijn zoektocht ontwikkelde hij zich tot een fervente sporter en combineerde o.a. duiken, gymnastiek en boksen.

Geïnterneerd in de oorlogsjaren vanwege zijn nationaliteit, ontwikkelde hij een fitnessprogramma voor zijn mede geïnterneerden om hun gezondheids- en fitnessniveau te handhaven terwijl ze  waren opgesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies volgens ons privacybeleid. U gaat ermee akkoord door de website verder te gebruiken.

Privacy policy