Meltles

MELT helpt je gezond, jeugdig, actief en pijnvrij te blijven

“A healthy body is one where all systems effortlessly connect, support and maintain balance”— Sue Hitzmann, creator of  The MELT Method

 

Over Melt 

De MELT Method® (MELT) is een unieke behandeling die chronische pijn vermindert en helpt je een leven lang gezond, jeugdig en actief te blijven. MELT rehydrateert het bindweefsel en brengt het zenuwstelsel opnieuw in evenwicht door een systeem van zorgvuldig gecoördineerde technieken met behulp van zachte roller en balletjes. De MELT Methode werd gecreëerd door de manuele therapeut Sue Hitzmann.

Je leert zelf tijdens de MELT les en workshops de opgebouwde spanning en stress in je lichaam te identificeren en ze te verminderen. Deze revolutionaire aanpak wordt ondersteund door de nieuwste wetenschap!

Nieuw onderzoek heeft de ontbrekende schakel naar pijnvrij leven onthuld: een evenwichtig zenuwstelsel en gezond bindweefsel “fascia”. Deze twee componenten werken samen om je lichaam uitgelijnd te houden, goed te werken en je goed te voelen. Helaas droogt bijna alles wat we doen ons bindweefsel uit. Lange tijd zitten, repeterende bewegingen zoals sms’en, slecht slapen – zelfs je trainingsroutine kan bindweefsel op cellulair niveau uitdrogen. Deze ‘cellulaire uitdroging’ vermindert de gewrichtsruimte; delen van het lichaam die naadloos zouden moeten glijden worden ‘plakkerig’. Gehele lichaamscommunicatie lijdt. Ontsteking en chronische pijn zijn vaak het gevolg, tenzij we de gezondheid van dit vitale weefsel proactief verbeteren.

MELT Les in de studio op vrijdag om 10.30 u!

Voordelen

Voor vrouwen en mannen ouder dan 40 die actief, mobiel en onafhankelijk willen blijven – MELT is een must. MELT is ook voor actieve jongere volwassenen en atleten die een fit, gezond lichaam willen behouden en optimale prestaties willen bereiken. Zelfs als je gewond bent, na een operatie, overgewicht, zwanger bent, uit vorm bent, chronische pijn, knie- of heupvervangingen heeft of beperkte mobiliteit heeft – je kunt nog steeds MELT. Het is het beste startpunt voor elk oefen- en wellnessprogramma.

MELT maakt resultaten die je in de eerste sessie zult zien. De resultaten die MELT biedt waren voorheen alleen beschikbaar via voortdurende, kostbare hands-on manuele therapieën. Je kunt MELT gebruiken als aanvulling op je fitnessregime of trainingsroutine, zodat pijn je niet belet om te trainen. Na verloop van tijd verhoogt MELT het vermogen van je lichaam om zichzelf te herstellen en te genezen, wat opmerkelijke, blijvende veranderingen kan veroorzaken.

MELT verbetert:

 • Flexibiliteit
 • Alignment & houding
 • Gewrichten mobiliteit
 • Slaap & spijsvertering
 • Zenuwstelsel functie
 • Algemene welzijn

MELT vermindert:

 • Pijn
 • Rimpels
 • Uiterlijk van cellulitis
 • Spanning en stress
 • Hoofdpijn
 • Het risico op letsel

“Ik wilde aan je laten weten dat ik de Melt workshop heel goed vond en dat het daarna ook veel effect had op mijn lichaam.Ik merkte dat mijn lichaam zwaarder aanvoelde op een positieve, ontspannen manier. De oefeningen leken ook nog na te werken, een soort stroming. 

Ik lag s avonds net in bed en merkte dat mijn lichaam op dezelfde manier zwaar en ontspannen voelde. Ik heb dieper geslapen.Ook maakte ik dinsdagavond en woensdagavond makkelijker de keus om rustig aan te doen, te lezen, kaarsjes aan en vroeg naar bed. Hoe meer gespannen ik ben, hoe moeilijker dat soms is.

 Ik denk dat door vaker de oefeningen te doen, zodat ze iedere keer wat makkelijker gaan, het effect ook zal versterken.Ik ben heel blij met de lessen!”

Mignon van Bruggen

Deze website maakt gebruik van cookies volgens ons privacybeleid. U gaat ermee akkoord door de website verder te gebruiken.

Privacy policy